Omgeving aan Zeeman opnieuw vrijgegeven na bommelding: sweeping blijkt negatief

Merksem -

Onbekenden hebben woensdagmiddag een bommelding gedaan bij winkelketen Zeeman op de Bredabaan in Merksem. Een sweeping van de politie bleek echter negatief. De politie is een onderzoek gestart.

Omstreeks 14.30 uur rinkelde de telefoon in het Zeeman-filiaal aan de Bredabaan in Merksem. De onbekende beller uitte bedreigingen naar het personeel en deed een bommelding en haakte vervolgens onmiddellijk in. Het winkelpersoneel verwittigde onmiddellijk de politie.

Die nam onmiddellijk het zekere voor het onzekere. “Onze ploegen zijn ter plaatse gegaan en volgen alle procedures bij dergelijke incidenten”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. De winkel werd ontruimd en de politie stelde een perimeter in.

De Bredabaan was een tijdlang gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer richting Antwerpen. Dat moest lokaal een omleiding volgen. Trams van De Lijn konden wel gewoon door. Nadat de sweeping door de explosievenhond negatief bleek, werd de volledige omgeving opnieuw vrijgegeven. Wie de bommelding gedaan heeft, is nog niet duidelijk. De politie is een onderzoek gestart.

(jaa, jtp)

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen