Naasten van de slachtoffers komen aan in de Canadese rechtbank.
Volledig scherm
Naasten van de slachtoffers komen aan in de Canadese rechtbank. © AP


Canadees krijgt levenslang omdat hij met busje opzettelijk moslimfamilie doodreed

Een Canadees heeft een levenslange celstraf gekregen omdat hij in 2021 met een busje opzettelijk ingereden was op een moslimfamilie. Daarbij vielen vier doden. De rechtbank veroordeelde hem wegens een terreurdaad en viervoudige moord.

  1. LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwartier in Oost-Jeruzalem aangevallen - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand”
    Play
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwar­tier in Oost-Jeruzalem aangeval­len - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand”

    Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. Een groep Israëlische betogers heeft dinsdag het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in Oost-Jeruzalem aangevallen, meldt Philippe Lazzarini, het hoofd van het agentschap. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.