BEKIJK. Stefan Küng komt met nektapijt à la Mathieu van der Poel aan de start in de Omloop

Stefan Küng is zaterdag een van de favorieten in de Omloop het Nieuwsblad. De Zwitserse hardrijder wil dit wielervoorjaar laten zien dat hij kan wedijveren met Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Dat bedoelt Küng misschien letterlijk, want de renner van Groupama-FDJ kwam ’s ochtends met een nektapijtje voor de dag in het Kuipje! Bekijk hieronder de foto’s.

Marnix Taes

“Ik ben nerveus, maar ook blij om aan het voorjaar te beginnen”, vertelt de Zwitser in een woordje vooraf. “Het is de eerste klassieker van het seizoen en dus de eerste grote test. De koersen vooraf (zoals de Ronde van Algarve; nvdr.) waren mooi en leuk, maar dit is van een ander niveau. Ik wil graag winnen, maar tegen Visma-Lease a Bike zal dat moeilijk worden. Zij zijn de te kloppen ploeg en hebben op papier de beste renners, maar ik ga me niet alleen op hem concentreren. Ik hoop op een vroeg begin van de finale, maar de plaatsing in het peloton voor de heuvelzone zal ook belangrijk worden.”

Eerder verbaasde Julian Alaphilippe al iedereen door ook iets aan zijn uiterlijk te veranderen. De Franse ex-wereldkampioen maakte van de gelegenheid gebruik om zijn baard en snor af te scheren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer