Het gemeentebestuur moet op zoek naar een nieuwe uitbater voor het horecagedeelte van het oud station van As.© Geert Vanloffelt

GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Gemeentebestuur zoekt nieuwe uitbater voor station As

As
Meerderheid: Voluit (13)Oppositie: CD&V (4), sp.a (2)

Nieuwe speeltoestellen op zes locaties: Op verschillende speelplekken in As komen er speeltoestellen bij. Het gaat om conceptueel uitgewerkte speelterreinen met bijbehorende valdempende ondergrond. Bij deze locaties onder meer de Zander Leënstraat, Martensbergstraat en Op den Koel. Birgit Pues (sp.a) drong aan op meer speelmogelijkheden op de wijk Ter Heide. Burgemeester Seurs beloofde hier op korte termijn verandering in te brengen, in samenspraak met sociale woonmaatschappij Wonen in Limburg.

Nieuwe uitbater voor horeca station As: De huidige concessionarissen van station As vragen om de concessieovereenkomst in onderlinge toestemming te beëindigen. Er moet dus een nieuwe procedure opgestart worden om op zoek te gaan naar gemotiveerde kandidaten. Tegen eind mei hoopt het gemeentebestuur een nieuwe uitbater gevonden te hebben. De huidige concessionarissen moeten de zaak wel openhouden tot er een geschikte kandidaat gevonden is.

Nieuwe paden op begraafplaatsen As en Niel: Om ongeacht de weersomstandigheden op een goede manier de Asserse begraafplaatsen te kunnen bezoeken, gaat het gemeentebestuur er nieuwe paden aanleggen. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 139.000 euro exclusief btw. (geva)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer