Vijf Belgische ziekenhuizen bij beste 250 ter wereld

Het UZ Leuven.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In de top 250 van beste ziekenhuizen ter wereld vinden we vijf Belgische vertegenwoordigers terug. Met een 44ste plaats scoort het UZ Leuven het best.

mtm

Na het UZ Leuven volgen het UZ Gent (107), de Cliniques universitaires Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe (147), het Erasmus-ziekenhuis in Anderlecht (164) en het UZA (226).

De top 250 van beste ziekenhuizen werd gemaakt door het Amerikaanse tijdschrift Newsweek, in samenwerking met de in data-analyse gespecialiseerde website Statista, en omvat gegevens meer dan 2.400 ziekenhuizen verspreid over 30 landen. De score van elk ziekenhuis werd gebaseerd op een online bevraging onder meer dan 85.000 medische experts en openbare gegevens uit patiëntenenquêtes over hun algemene tevredenheid na het verlaten van het ziekenhuis. In de rangschikking per land prijkt België op een achttiende plaats.

Verenigde Staten

Opmerkelijk: hoewel het Amerikaanse gezondheidssysteem vaak bekritiseerd wordt, liggen vier van de vijf beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten en heeft geen enkel land meer vermeldingen in de top 250 (43).

Het beste ziekenhuis ter wereld is de Mayo Clinic in Rochester (Minnesota), een meer dan honderd jaar geleden opgerichte groepspraktijk die uitgegroeid is tot een topbestemming voor mensen met moeilijk te behandelen aandoeningen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen