© EPA-EFE

Twee personen opgepakt in Berlijn bij zoektocht naar leden Rote Armee Fraktion

De Duitse politie heeft zondagochtend in Berlijn gebouwen doorzocht op zoek naar twee leden van de extreemlinkse terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF). Intussen zijn twee mensen opgepakt, zo bevestigt een woordvoerster van de recherche van deelstaat Nedersaksen. De zoektocht naar de twee terroristen, die al jaren op de loop zijn, vindt plaats in stadsdeel Friedrichshain.

lto
Bron: BELGA

Agenten zijn op zoek naar Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. De operatie ging om 7.30 uur van start aan een industrieel gebouw. Zowel nationale politie-eenheden als eenheden van de politie van Berlijn zijn aanwezig. Verdere details gaf de woordvoerster niet.

Volgens een verslaggever van persbureau dpa leidde de politie twee mannen weg. Later werd bevestigd dat twee personen opgepakt zijn bij de zoektocht naar twee vermoedelijke RAF-terroristen die op de loop zijn.

De RAF vermoordde doorheen de jaren meer dan 30 mensen. De terreurgroep was vooral actief in de jaren zeventig. In 1998 werd de groepering ontbonden. 

Staub en Garweg behoorden tot de zogenaamde “derde generatie” van de Rote Armee Fraktion, samen met Daniela Klette. Zij werd maandag reeds ingerekend in Berlijn. Ten tijde van de derde generatie vonden de moorden op topbankier Alfred Herrhausen (1989) en Detlev Karsten Rohwedder (1991) plaats. Rohwedder leidde de Treuhandanstalt, het agentschap dat instond voor de privatisering van staatsbedrijven van de voormalige DDR.

Klette, Staub en Garweg werden gezocht voor een resem overvallen van geldtransporten na de ontbinding van de Rote Armee Fraktion.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer