Koekjesfabrikant Lotus en rederij Euronav komen in Bel20, Proximus en Aperam vliegen eruit

Koekjesbakker Lotus Bakeries en rederij Euronav maken hun intrede in de Bel20-beursindex. Telecomoperator Proximus en Aperam, producent van roestvrij staal, verdwijnen uit de sterindex. Dat meldt beursuitbater Euronext woensdag naar aanleiding van de jaarlijkse herziening van de samenstelling van aandelenkorf.

Bron: BELGA

De veranderingen gaan vrijdag 15 maart na de slotbel in. Maandag 18 maart is dus de eerste handelsdag met de nieuwe samenstelling van de Bel20.

Voorts zijn er nog andere wijzigingen: zo verdwijnt beeldvormingsspecialist Agfa-Gevaert uit de ‘Bel Mid’, de korf van middelgrote beursbedrijven waarnaar Proximus en Aperam verkassen. Agfa komt in de ‘Bel Small’ terecht.

En ook de vorig jaar gelanceerde duurzaamheidsindex Belg ESG ondergaat wijzigingen. Verzekeringsgroep Ageas en beeldserverbedrijf EVS komen in de aandelenkorf van deze index, terwijl bpost en Proximus eruit verdwijnen.

Bel 20 is het acroniem van de belangrijkste aandelenindex op de beurs van Brussel in België. Die omvat de 20 bedrijven genoteerd op Euronext Brussel met de hoogste free float marktkapitalisatie, oftewel aandelen daadwerkelijk in omloop.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer