De politie kwam ter plaatse na het arbeidsongeval aan het viaduct van Vilvoorde.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse na het arbeidsongeval aan het viaduct van Vilvoorde. © Marc Baert

Arbeider valt van stelling aan viaduct Vilvoorde: slachtoffer gewond afgevoerd naar ziekenhuis

Bij de grootschalige werken op het viaduct van Vilvoorde is een arbeider vanochtend betrokken geraakt bij een arbeidsongeval. De man viel drie meter naar beneden van een stelling die zich onder de rijbaan bevond en werd met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De Werkvennootschap, de instantie die de werken aan het viaduct uitvoert, zegt dat de omstandigheden onderzocht worden.

  1. Komt er binnenkort een snelle waterbus op zeekanaal Brussel-Schelde? “We leven in meest filegevoelige regio van het land, dit kan een oplossing bieden”
    PREMIUM

    Komt er binnenkort een snelle waterbus op zeekanaal Brus­sel-Schel­de? “We leven in meest filegevoe­li­ge regio van het land, dit kan een oplossing bieden”

    Wat is de nieuwe toekomst van de oude bedrijvenzone Buda? Die vraag stellen 15 Vlaamse en Brusselse instanties (Buda+) zich. De zone ligt er vandaag enigszins verwaarloosd bij, maar intussen ontwikkelden Machelen, Vilvoorde en Brussel zich razendsnel als drukke woonregio’s met een belangrijk percentage inwoners dat dagelijks pendelt van en naar de hoofdstad. “Daarom willen we een ambitieuzer gebruik van het kanaal”, zeggen de partners.
    Vilvoorde
  2. Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorwegdrama in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartverscheurend”
    PREMIUM

    Infrabel-medewerker Steven (50) beleefde fataal spoorweg­dra­ma in Zaventem van dichtbij: “Het verdriet van de familie was hartver­scheu­rend”

    Steven Vanfroyenhoven (50), ervaren medewerker bij Infrabel met meer dan 25 jaar dienst, krijgt op vrijdag 5 mei 2023 een oproep over een tragisch ongeval in het station van Zaventem. Bij aankomst ziet hij overal huilende en roepende jongeren. Ter plaatse speelde Steven een cruciale rol in de coördinatie van de hulpverlening op de sporen en de herstelling van de treindienst. Maar vooral het verdriet van de familie van de overleden jongen is hem bijgebleven. “Het gebeurt niet vaak dat mensen op de plaats van een ongeval hun familielid nog willen zien”, zegt Steven, die ook voor spoorlopers nog een duidelijke boodschap heeft.
    Zaventem