De twee inzitten moesten door de brandweer bevrijd worden uit het zwaar gehavende autowrak.© Brandweer Brussel

Voorbijgangers verhinderen dat voertuig passagier verplettert: twee personen ernstig gewond na zwaar verkeersongeval

Evere -

Op een rondpunt aan de Olympiadenlaan in Evere is zaterdagochtend vroeg een zwaar verkeersongeval gebeurd. De twee inzittenden moesten bevrijd worden door de brandweer en werden ernstig gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De brandweer en de medische diensten werden rond 6 uur opgeroepen. Op een rondpunt aan de Olympiadenlaan was een verkeersongeval gebeurd waarbij één enkel voertuig betrokken was. “Het voertuig bevond zich op de flank en balanceerde gevaarlijk”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De chauffeur zat beklemd in de auto. De passagier was door de zijruit, aan de kant van bestuurder, geschoven met zijn onderste ledematen in het voertuig en zijn romp buiten. Voorbijgangers verhinderden, tot onze aankomst, dat het voertuig kantelde en zo de passagier verpletterde.”

Onder pijnstilling

De slachtoffers werden bevrijd onder pijnstilling en dadelijk gestabiliseerd door de medische teams (2 MUG’s en 112 ziekenwagens van brandweer Brussel). Het is onduidelijk hoe de slachtoffers er precies aan toe zijn maar zij werden met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. De omstandigheden van het ongeval maken het voorwerp uit van de gebruikelijke vaststellingen door de politie van de zone Brussel-Noord. (dbg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer