Brussel heeft de duurste woonstraten, bekijk hier de top 10 in Vlaanderen

In Vlaanderen domineren Gentse en Leuvense straten de top twintig.
Laurenz Verledens vastgoedexpert bij Trends

De duurste woonstraten van het land bevinden zich allemaal in het Brusselse. In Vlaanderen tellen Gent en Leuven veel dure straten. Dat blijkt uit een analyse van Immoweb.

Voor de grootste twaalf steden van het land analyseerde Immoweb de woningprijzen (appartementen en huizen samen) op straatniveau. Alleen straten met minimaal twintig adressen werden in de studie opgenomen. De prijsanalyse gebeurde op basis van de vastgoedadvertenties op het platform. Het gaat dus om vraagprijzen, niet om verkoopprijzen.

De volledig top 25 van duurste straten in ons land bevindt zich in het Brusselse. Op de eerste plaats staat – met een toepasselijke naam – de Kasteeltjeslaan/Avenue des Châlets in de wijk Prins van Oranje in Ukkel. De vierkantemeterprijs bedraag er 5.569 euro. De tweede duurste straat is de Dalstraat/Rue de La Vallée (5.475 euro/m2 ) die door Brussel Stad en Elsene loopt. Op de derde plaats volgt de Korporaaldreef/Drève du Caporal (5.439 euro/m2) opnieuw in Ukkel. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs per vierkante meter voor heel de hoofdstad bedraagt in maart 2024 ongeveer 3.425 euro voor een appartement en 3.202 euro voor een huis.

Vlaamse woonstraten

In Vlaanderen domineren Gentse en Leuvense straten de top twintig. De eerste plaats is voor de Vogelmarkt in Gent. Gemiddeld kost een woning er 4.975 euro per vierkante meter. Op de tweede plaats staat het Leuvense Ladeuzeplein (4.727 euro/m2). Een woning op het Rector De Somerplein, eveneens in Leuven, is een fractie (1 euro) goedkoper. Pas op stek 21 komen we een eerste straat buiten Gent en Leuven tegen: de Zeedijk in Zeebrugge. De Cockerillkaai is op plaats 22 de eerste Antwerpse straat in de ranking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content