Foto: Oosterweelverbinding

Een rijstrook minder en maximaal 70 kilometer per uur: werken aan Antwerpse ring ter hoogte van Sportpaleis gaan van start

Op de Antwerpse ring gaan in de richting van Nederland ter hoogte van het Sportpaleis nachtelijke werken van start in het kader van de Oosterweelverbinding. De eerste dagen worden de rijstroken op het viaduct versmald, in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 maart verdwijnt er een rijstrook. "Eens die rijstrook weg is, zal het langer duren om richting Nederland te rijden", zegt Annik Dirkx van Lantis.

De voorbereidende werken voor de bypass in Merksem zijn een maand geleden al van start gegaan, maar de hinder bleef voorlopig beperkt. Nu worden de rijstroken op de Antwerpse ring ter hoogte van het Sportpaleis in de richting van Nederland versmald om vrijdagnacht één rijstrook weg te nemen. "De eerste dagen werken we 's nachts waardoor de hinder beperkt blijft", aldus Annik Dirkx van bouwheer Lantis. 

Vanaf het moment dat er een rijstrook minder is, zal de hinder voor reizigers richting Nederland wel toenemen. "Deze werken zijn nodig om de bypass te kunnen bouwen aan het viaduct van Merksem", gaat Dirkx verder. "Die bypass is een tijdelijke snelweg om het viaduct op termijn te kunnen afbreken." De bypass en de werken zijn een deel van de werken voor de Oosterweelverbinding.

Tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en de kruising met het Albertkanaal zal de maximumsnelheid dalen tot 70 kilometer per uur. Ter hoogte van het Sportpaleis wordt de rechterrijstrook over een lengte van ongeveer 1 kilometer ingenomen. Wie kan, vermijdt de omgeving van de werken best. Lantis en de stad vragen om gebruik te maken van de omliggende park-and-rides, het openbaar vervoer of de fietsostrades.

Meest gelezen