© rr

Drietal staat terecht voor inbraken in woning en chalet: “Ze schuiven schuld in elkaars schoenen”

Balen -

Drie mannen riskeren celstraffen van een jaar tot vijftien maanden voor twee inbraken in een leegstaande woning en een chalet in Balen. De drie wijzen met de vinger naar elkaar.

De politie kreeg op 12 december 2021 een melding van een inbraak in een leegstaande woning in Balen. De daders hadden een rolluik omhoog geduwd om het huis te betreden. Ze gingen aan de haal met een stoomoven, een zaklamp en een fles sterke drank.

Via een vingerafdruk kwamen de speurders terecht bij J.S. Onderzoek toonde aan dat hij veel contacten had met N.D. en B.P. Net die drie personen werden op camera vastgelegd bij een inbraak in een chalet in Balen op 3 februari 2022. “J.S verklaarde dat hij aan urban exploring (binnendringen en fotograferen van verlaten gebouwen, red.) deed. Maar ‘ra ra ra’, de gestolen stoomoven stond gewoon in zijn eigen woning”, aldus openbare aanklager Annelore Kennis op de rechtbank in Turnhout. “De drie beklaagden minimaliseren hun aandeel en schuiven de schuld in elkaars schoenen. S. pleegde twee dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis al nieuwe feiten.”

J.S riskeert een celstraf van vijftien maanden en een boete van 400 euro en zijn kompanen twaalf maanden cel en dezelfde boete. Vonnis op 8 april. (bvdl)

Aangeboden door onze partners