© AFP

Obama wil “eerst onze planeet behouden vooraleer Mars te koloniseren”

De natuur en het milieu op aarde moeten behouden blijven, lang voordat de mens zelfs maar denkt aan het koloniseren van Mars. Dat heeft Barack Obama woensdag gezegd op een conferentie over energietransitie in de Franse hoofdstad Parijs.

jvh
Bron: BELGA

De voormalige Amerikaanse president verwees naar de “Sillicon Valley-magneten, van wie velen ruimteschepen bouwen”. “Ik hou van ruimteonderzoek en ik kijk ernaar uit om ons naar Mars en verder te zien gaan. Maar als ik sommige mensen hoor zeggen dat het plan is om Mars te koloniseren omdat het milieu op aarde onleefbaar zou worden. Wat zeg je dan?”

“Zelfs na een kernoorlog, die ik niet bagatelliseer, zou de aarde leefbaarder zijn dan Mars. Zelfs als we niets zouden doen aan klimaatverandering, zou er nog steeds zuurstof zijn, en voor zover we weten is dat op Mars niet het geval”, ging de Democraat verder. 

Obama heeft daarom liever dat er geïnvesteerd wordt in de zorg “voor de planeet hier beneden”. “De reden dat we naar de ruimte gaan is om te ontdekken, om te leren, niet omdat we daar een betere situatie gaan creëren. We zijn gemaakt voor deze plek en het het zou goed zijn om ze te kunnen behouden, zodat ze leefbaar blijft”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer