© REUTERS

Derde poging om Starship te lanceren

De Verenigde Staten doen donderdag een nieuwe poging om de grootste raket ooit te lanceren. De eerste twee testvluchten van de onbemande Starship-raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, mislukten.

Bron: BELGA

De lancering gebeurt vanaf de eigen ruimtebasis van SpaceX in de staat Texas en staat gepland voor donderdagmiddag Belgische tijd. Het zogeheten venster om te lanceren opent om 13.00 uur en duurt tot 14.50 uur. De Amerikaanse toezichthouder, de FAA, heeft toestemming gegeven voor de lancering.

De eerste testvlucht van een Starship was in april vorig jaar. Die eindigde een paar minuten na het opstijgen met een explosie van het vaartuig. Bovendien werd het lanceerplatform verpulverd door de krachten van de lancering. Bij de tweede vlucht, afgelopen november, bereikte het vaartuig wel de ruimte, maar een paar minuten na de lancering ging het contact toch verloren. Het vaartuig blies zichzelf op om ongelukken te voorkomen. SpaceX ziet dit niet als mislukkingen, maar als manieren om te leren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met een versie van Starship wil SpaceX naar de maan vliegen en uiteindelijk ook mensen op Mars zetten. SpaceX hoopt dat in de toekomst honderd passagiers tegelijk aan boord naar de ruimte kunnen gaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer