© AFP

X verwijdert video die door eigenaar Elon Musk is gedeeld

Sociaalmediaplatform X, het vroegere Twitter, heeft een video verwijderd die eigenaar Elon Musk had gedeeld.

mtm
Bron: BELGA

De video stond in zijn reactie op een artikel van NBC News, waarin staat dat Musk en rechtse influencers op X niet-bewezen beweringen delen over kannibalisme in Haïti. Dat land gaat momenteel gebukt onder geweld van bendes. De miljardair en de influencers stellen dat het geweld leidt tot kannibalisme.

De miljardair reageerde donderdag op dat artikel met een link naar een video waarin kannibalisme te zien zou zijn. “Hoe noem je dit?”, schreef hij in het bericht. In plaats van de video is nu een melding van X te zien: “Deze post heeft de regels van X geschonden”. Het bericht zelf is niet verwijderd.

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat ze nog geen geloofwaardige verslagen over deze kwestie ontvangen hebben. De woordvoerder drong erop aan om op feiten gebaseerde bewijzen te zoeken, alvorens sensationele stellingen online te delen.

Persbureau Bloomberg kon niet meteen verantwoordelijken bij X bereiken voor enige duiding.

Rechtsgetinte influencers deelden de voorbije dagen gelijkaardige content, zonder enige vorm van bewijs dat de beelden nu of eerder opgenomen zijn in Haïti.

Elon Musk postte de voorbije maanden regelmatig berichten over het Amerikaanse grensbeleid, met samenzweringstheorieën over een instroom van migranten zonder papieren in de Verenigde Staten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer