De bromfiets kwam in de gracht terecht
Foto: Jonathan Folens

Bromfietser negeert slagboom en raakt zwaargewond nadat hij wordt gegrepen door een trein in Zulte

Op een spooroverweg in Zulte is vanmiddag een bromfietser zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een trein. Vermoedelijk was hij door de neergelaten slagbomen geslalomd, en zijdelings geraakt door een trein. 

Rond 14.10 uur is een man uit Tielt zwaargewond geraakt bij een ongeval met een trein in de Zaubeekstraat in Zulte. Volgens Frédéric Petit van Infrabel negeerde de man de gesloten slagbomen. "De trein was aan het passeren aan de overweg, de slagbomen waren dicht. Vermoedelijk is de bromfietser zijdelings in aanrijding gekomen met de trein." 

De bromfiets kwam in de gracht terecht. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht. De trein is doorgereden tot in Waregem en wordt daar onderzocht. Het is mogelijk dat de machinist niet doorhad dat er een aanrijding gebeurd was. Het parket voert een onderzoek. 

Het treinverkeer was een tijdlang verstoord ter hoogte van Zulte, maar is intussen hervat.

Slagbomen genegeerd in Wetteren

Vandaag raakte bekend dat gisteren in Wetteren nog 2 personen de slagbomen aan een overweg genegeerd hadden in de Wetterstraat. Een vrouw met een kinderwagen wandelde door de gesloten slagbomen en enige tijd later reed een motorrijder er door op dezelfde plaats. 

Infrabel herhaalt de vraag aan alle weggebruikers om de regels voor de veiligheid te respecteren.

Meest gelezen