Maandagochtend start een nieuwe fase in de renovatie van de Leonardtunnel
Foto: Ghislain Bruyere

Veel hinder door werkzaamheden aan Leonardtunnel in Tervuren

Vandaag is een nieuwe fase in de werkzaamheden voor de renovatie van de Leonardtunnel in Tervuren gestart. Het verkeer op de binnenring, dat uit de richting van Zaventem komt, moet er over 1 in plaats van 2 rijstroken rijden. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht grote hinder voor het verkeer. De werken duren tot oktober.

Vanaf vandaag worden de toegangen van de Leonardtunnel aangepakt. Het beton van de wanden van die toegangen wordt vernieuwd. Om die werken te kunnen uitvoeren, zal het verkeer op de binnenring (het verkeer dat uit de richting van Zaventem komt, red.) al van voor de Vierarmentunnel van 2 rijstroken naar 1 worden gebracht.

In de nacht van zondag op maandag is deze nieuwe fase in de renovatie van de Leonardtunnel voorbereid en werd de werf aangepast.

Het beton aan de wanden van de toegangen tot de Leonardtunnel wordt vernieuwd
Foto: Ghislain Bruyere

"De versmalling op de binnenring, dus van Zaventem naar Waterloo, begint al van voor de Vierarmentunnel omdat de ring bijvoorbeeld bij ongevallen bereikbaar moet blijven voor de hulpdiensten", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman.

"Rond half negen vanmorgen moet je rekening houden met drie kwartier vertraging van Zaventem tot aan de werfzone, bereid je verplaatsing dus goed voor of kies voor alternatieven," aldus nog Beeckman. Ook het verkeer op het Vierarmenkruispunt zit vast. 

De avondspits zal eveneens moeizaam verlopen want dan keren veel pendelaars terug van hun werkplek in Brussel naar bestemmingen zoals Overijse of Hoeilaart.

 

De Leonardtunnel werd geopend in 1976 en is aan vernieuwing toe
Foto: Ghislain Bruyere

De aannemer heeft vanaf vanochtend ook de verbinding van de E411 met de buitenring versmald. Daardoor zal mogelijk ook het verkeer vanuit Namen richting Zaventem of Brussel hinder ondervinden.

De werkzaamheden aan de Leonardtunnel zijn begonnen in april 2023. Begin 2025 moet de renovatie van de tunnel helemaal klaar zijn.

Meest gelezen