Opvallende opvolger voor Felice Mazzu? Charleroi ziet in Rik De Mil serieuze optie als nieuwe coach

Felice Mazzu is niet langer coach van Sporting Charleroi. De 58-jarige trainer betaalt zo het gelag voor het desastreuze seizoen van de Carolo’s, waarin ze zich via de play-downs moeten verzekeren van een plek in de Jupiler Pro League. Frank Defays neemt voorlopig, in afwachting van een nieuwe coach, het roer over. Die nieuwe coach zou wel eens Rik De Mil kunnen worden. Er werden al gesprekken aangeknoopt met de ex-coach van Westerlo.

Bram Van Vaerenbergh

Maandag stond er reeds een overleg gepland tussen Mazzu en bestuur, maar sterke man Mehdi Bayat wilde zichzelf nog 24 uur langer de tijd geven om een beslissing te nemen. Naast Bayat was ook David Helmer, de nieuwe Amerikaanse investeerder, (digitaal) aanwezig op het overleg dinsdagavond. Dinsdag gaf Mazzu gewoon nog training aan de spelersgroep. Achteraf kreeg de trainer te horen dat zijn verhaal bij de Waalse club definitief afgelopen is.

Mazzu was sinds eind 2022 opnieuw aan de slag bij Charleroi, na zijn ontslag bij Anderlecht. Eerder was hij tussen 2013 en 2019 succesvol bij Charleroi, maar hij kwam de afgelopen twee seizoenen nooit in de buurt van die eerdere successen. Na Ronny Deila en Rik De Mil is Mazzu al de derde coach op drie dagen die ontslagen wordt in onze hoogste afdeling.

In de zoektocht naar een opvolger is Charleroi ondertussen uitgekomen bij Rik De Mil. De coach werd nog maar pas aan de deur gezet bij Westerlo na de salonremise tegen KRC Genk. Er waren al gesprekken met De Mil. Of het daadwerkelijk tot een akkoord komt, zal de komende dagen moeten blijken.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer