Beeld ter illustratie.
Foto: Golazo

Recordaantal inschrijvingen voor marathon Gent: populairste marathon ooit in ons land

De marathon van Gent, nu zondag, wordt de populairste marathon ooit in ons land. Ruim 4.300 lopers hebben zich ingeschreven. Dat is een pak meer dan het vorige record bij de marathon van Antwerpen waar 2.800 lopers aan deelnamen.Ā 

"We merken dat marathons het in heel Europa goed doen", zegtĀ Greg Broekmans van organisator Golazo. "Maar die van Gent valt wel heel erg op. Het aantal deelnemers is bijna dubbel zo hoog als bij de editie van vorig jaar."

"Dit record toont aan dat Gent echt een loopstad is. Er is ook een goede mix: 15 procent komt uit het buitenland, maar het grootste deel komt uit de omgeving van Gent. Mensen willen hun eerste marathon dicht bij huis lopen."

Bereikbaarheid en timing

Broekmans verwijst ook naar de bereikbaarheid van Gent en naar de timing. "Dit is het perfecte moment voor een marathon. Het is nog niet te warm en da's ideaal voor een marathonloper."

"Het is moeilijk te zeggen waarom de marathon van Gent nu zoveel populairder is dan die van Antwerpen. De sport zit in de lift en mogelijk wordt het record ook daar gebroken."

"We denken dat ook het vernieuwde parcours veel lopers aanspreekt", besluit Broekmans. "Het parcours loopt onder meer voor de eerste keer via Gentbrugge en Dok Noord."

Verkeershinder

De marathon zal zondag ook heel wat verkeershinder veroorzaken. Zo zullen veel bus- en tramlijnen niet rijden zoals normaal. Ook wie met de auto in Gent moet zijn, zal een omleiding moeten volgen.Ā 

Meest gelezen