Een agent op de plaats waar maandag een collega het leven liet in een dodelijke schietpartij - Lodelinsart, 18 maart 2024
Foto: Belga

Politieagent die genoemd wordt in dossier dat leidde tot fatale huiszoeking in Charleroi blijft in de cel 

Een politieagent uit Charleroi die wordt aangeklaagd in een onderzoek naar criminele samenzwering, moet een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer beslist. In dat onderzoek gebeurde maandag de huiszoeking in Lodelinsart (een deelgemeente van Charleroi), waarbij een lid van de speciale eenheden werd doodgeschoten.

De politieagent werd maandag samen met twee collega's opgepakt in een (ander) dossier van valsheid in geschriften en verduistering. Daarnaast zijn er ook beschuldigingen van ambtsmisbruik, schending van het beroepsgeheim en onrechtmatige raadpleging van databanken.

Maar de man wordt ook aangeklaagd in het onderzoek naar bendevorming, dat leidde tot een huiszoeking in Lodelinsart maandag. Die huiszoeking gebeurde met versterking van de speciale eenheden. Zij werden toen onder vuur genomen. Een 36-jarig lid van de speciale eenheden liet daarbij het leven, twee anderen raakten gewond. De dader overleed later aan zijn verwondingen opgelopen tijdens het vuurgevecht.

In dat onderzoek is de aanhouding van de politieagent vandaag door de raadkamer verlengd. Volgens het parket van Charleroi zijn er evenwel geen aanwijzingen dat de man contact had met de schutter en dat hij hem op de hoogte zou gebracht hebben van de huiszoeking.

In het aparte dossier werden de drie agenten vrijgelaten onder voorwaarden, maar het parket heeft tegen die beslissing van de raadkamer beroep aangetekend. Dat betekent dat de drie in dat dossier voorlopig nog in hechtenis blijven. 

Meest gelezen