Door de Medista-affaire wordt het behoorlijk heet onder de voeten van minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke (Vooruit).
Volledig scherm
PREMIUM
Door de Medista-affaire wordt het behoorlijk heet onder de voeten van minister van Volksgezondheid Frank Vandebroucke (Vooruit). © RV / BELGA

“Wij waarschuwen hem al anderhalf jaar”: dit is het rapport dat minister Vandenbroucke in het nauw drijft

Niks aan de hand. Dat is de lijn die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) al anderhalf jaar aanhoudt in de Medista-affaire. Een audit geeft hem ongelijk. Het dossier wordt zelfs overgemaakt aan het parket. Wij gingen door het rapport en stellen vast dat de minister steeds meer in het nauw komt. Er zijn vier elementen die hem zuur opbreken.

64 reacties

  • Yvan Lissens

    1 maand geleden
    met een voorgeschiedenis zoals het Agusta-schandaal is het ergens ongelooflijk dat iemand zoals VDB nog minister kan worden. De politiek in België is zo rot als ze maar kan zijn.
  • Joannes Maes

    1 maand geleden
    Politici moeten hoofdelijk verantwoordelijk gesteld worden voor hun daden, een voorzitter van een kaartersclub wordt ook hoofdelijk verantwoordelijk gesteld als er iets misloopt tijdens het kaarten, waarom politici niet !!!
  • dirk de jonghe

    1 maand geleden
    Allez,men wordt wakker.Weer een paar plaatsen achteruit voor vooruit op 9 Juni. Ze kennen er precies iets van in die partij.
  • kris platteau

    1 maand geleden
    Vandenbroucke wist hier van en heeft het al die tijd stilgehouden. Hij is dus mee verantwoordelijk.
  • Roger De Win

    1 maand geleden
    Gesjoemel? Waarom zegt de Raad van State dan dat de aanbesteding correct is verlopen en er niemand werd benadeeld?
  1. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.
  2. Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”
    Play
    UPDATE
    43

    Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappe­niers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”

    Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand” ontbraken. Marc Olbrechts (71), de echtgenoot van Laura Trappeniers, is nog spoorloos.