Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hield een rapport over binnenluchtkwaliteit in de Vlaamse scholen achter.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hield een rapport over binnenluchtkwaliteit in de Vlaamse scholen achter. © Photo News / RV

RECONSTRUCTIE. Dit is het rapport dat Ben Weyts tijdens de coronapandemie achterhield: “Niet publiceren, zeer risicovol”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft in het midden van de coronapandemie een rapport achtergehouden dat info bevatte die de veiligheid van leerkrachten en leerlingen in scholen ten goede kon komen. Dat bevestigde de topman van de Onderwijsinspectie vandaag in een interview. HLN reconstrueerde de feiten. Wie gaf de opdracht om niet te publiceren? Waarom? En wat stond er in het rapport?

106 reacties

  • Liliane Vervliet

    1 maand geleden
    Het onderwijs is nu al een hopeloze zaak ,stel dat de scholen gesloten waren tijdens de pandemie dan was er nog een grotere achterstand . Ventilatie in de scholen zal alleszins beter zijn dan in woningen waar men met grote families samen hokt.
  • Denis Stock

    1 maand geleden
    De verandering werkt.
  • Frank Bens

    1 maand geleden
    Eigen aan de N-VA, Geen transparantie, geen inspraak en vuil spel tot op een gegeven moment the "emmer" overflows.
  • Marlene De Smedt

    1 maand geleden
    Geldt de openbaarheid van bestuur die men in de federale eist niet voor Vlaanderen?
  • Jos Huibers

    1 maand geleden
    Zouden er verkiezingen aankomen en zou de ambtenaar van een andere politieke strekking zijn. Dit is en laag na 3 jaar en vlak voor de verkiezingen dit uitbrengen. Ik ken gelukkig redelijk wat mensen die blij waren dat de scholen opgebleven zijn.