Vanaf volgend jaar is Jinnih Beels (Vooruit) niet meer thuis aan het standbeeld van Nello & Patrasche en de rest van Antwerpen.
Volledig scherm
Vanaf volgend jaar is Jinnih Beels (Vooruit) niet meer thuis aan het standbeeld van Nello & Patrasche en de rest van Antwerpen. © Kristof Ghyselinck

Jinnih Beels (Vooruit) komt niet op in Antwerpen en verhuist naar Westerlo

Een logisch gevolg na het terugtrekken als lijsttrekker, maar Jinnih Beels (Vooruit) bevestigt intussen ook dat ze helemaal níet opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Ze kan sowieso niet meer op ‘t Schoon Verdiep zetelen volgend jaar, want na haar mandaat als schepen verhuist ze naar haar gezin in Westerlo. Wel trekt ze nog de federale lijst voor Vooruit, richting de moeder aller verkiezingen in juni.

  1. “Waarom geen groen-rood kartel? Dan kunnen ze wegen op coalitie met N-VA”: politicoloog Dave Sinardet over Antwerpse exit Jinnih Beels
    PREMIUM

    “Waarom geen groen-rood kartel? Dan kunnen ze wegen op coalitie met N-VA”: politico­loog Dave Sinardet over Antwerpse exit Jinnih Beels

    Geen Tom Meeuws meer in het college en nu ook Jinnih Beels die de stad loslaat, al blijft ze nog even schepen. De Antwerpse socialisten zijn hun tweede boegbeeld kwijt, op anderhalve maand tijd. “Een verderzetting van de ‘Grote Verslinding’ door N-VA”, stelt politicoloog Dave Sinardet vast. Hij schuift alvast een gedurfde, maar rationele piste naar voor die Vooruit uit het dal kan helpen.
  2. 120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”
    PREMIUM

    120 steken met een schroeven­draai­er dient campingdo­der Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

    Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel opgelost? Dat niet. Want waar is het moordwapen naartoe? En waaróm zijn de stoppen bij Van Deun doorgeslagen? Het onderzoek van de speurders maakt veel duidelijk... en dan is Carlos Van Deun plots door een gerechtelijke flater op vrije voeten.
    Antwerpen