Misdaad

Treinreiziger aangevallen met mes in Brussel

Themabeeld© belga

Op een trein in Brussel is een man maandagmiddag aangevallen met een mes. Hij verkeerde even in levensgevaar. De dader is opgepakt.

tg, wer

Het incident zou zich om iets over 13 uur hebben afgespeeld op de trein richting Eupen. Tussen de haltes Brussel-Centraal en Brussel-Noord viel een man een andere reiziger met een mes aan. Het slachtoffer kreeg ter plaatse de eerste zorg toegediend en werd nadien in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Intussen zou het levensgevaar geweken zijn. De dader werd gearresteerd.

“Het onderzoek is in handen van de federale spoorwegpolitie”, zegt Jana Verdegem van de federale politie. Volgens de eerste info zou het slachtoffer willekeurig gekozen zijn en zouden dader en slachtoffer elkaar niet gekend hebben. Later op de dag rezen twijfels over die versie van de feiten. “Maar over het motief van de feiten is voorlopig nog geen duidelijkheid”, klinkt het.

De NMBS bevestigt dat de veiligheidsdienst Securail en de lokale politie in het station Brussel-Noord moesten tussenkomen voor een incident op de trein. Alle reizigers moesten de trein verlaten.