Gevangenissen

Vanaf maandag staken cipiers elke dag in een andere provincie

Ook de gevangenis in Antwerpen is overbevolkt.© Christophe de Muynck

Vanaf maandag staakt het gevangenispersoneel niet meer elke dag in alle gevangenissen tegelijk, maar wordt er elke dag in een andere provincie gestaakt. Dat meldt VRT Nieuws.

cdl

De vakbonden van het gevangenispersoneel willen die staking volhouden zonder dat het te veel geld kost voor de leden. Daarom hebben de bonden beslist om vanaf maandag niet meer elke dag in alle gevangenissen tegelijk te staken. Wel zal er elke dag in een andere provincie gestaakt worden, zo meldt VRT.

West-Vlaanderen wordt er gestaakt op 11, 16, 24 en 29 april, in Oost-Vlaanderen op 9, 16, 25 en 29 april. In Antwerpen op 12, 17, 22 en 30 april, in Vlaams-Brabant en Brussel op 8, 17, 26 en 30 april. In Limburg leggen de cipiers het werk neer op 10, 15, 23 en 30 april.

Sinds afgelopen maandagavond is er een staking van onbepaalde duur aan de gang in de Belgische gevangenissen. Het overleg met minister van Justitie Paul Van Tigchelt bracht gisteren geen oplossing. De cipiers staken tegen het tekort aan personeel en de overbevolking in de gevangenissen.