Bouwvakker (37) bezweken na verwondingen die hij opliep bij werfongeval

Bjorn Boone (37) uit Lendelede is gisteren bezweken aan zijn verwondingen na zijn zwaar ongeval dinsdag op een werf in Ingelmunster.

gsd/eva

LEES OOK: VIDEO. Bouwvakker in levensgevaar na arbeidsongeval in Ingelmunster

De ervaren bouwvakker was er aan de slag op een appartementencomplex in aanbouw toen een prefab luifel waarop hij stond, wegschoof en hem naar beneden sleurde. Hij kwam acht meter lager op de inrit naar de ondergrondse garages terecht.

De hulpdiensten konden hem reanimeren, maar zijn toestand bleef erg kritiek. “Donderdag rond 15.15 uur kreeg ik telefoon dat hij was overleden”, zegt Jan Romel, de zaakvoerder van het bedrijf waarvoor Bjorn al negentien jaar werkte. “We zijn er allemaal kapot van. Bjorn was meer dan een collega, hij was als familie. Een voorbeeld voor iedereen, zowel op professioneel als menselijk vlak. En altijd positief, we begrepen elkaar zonder woorden.”

Bjorn werkte als cochef. Hij hield zich vooral bezig met het plaatsen van prefabelementen. “Hij had al duizenden zulke stukken geplaatst. Het was een man van weinig woorden, maar veel daden. Hij had alle kwaliteiten”, zegt zijn werkgever aangeslagen.

Bjorn werkte op de bewuste werf met een zestal collega's. Het nieuws kwam bij hen ontzettend hard aan, net als bij de andere dertig werknemers in het bedrijf. “De collega's van zijn team zijn voorlopig niet in staat om te werken”, zegt Jan. “Zelf heb ik ook een paar nachten niet geslapen. De werf ligt stil tot we het een beetje kunnen verwerken.”

Bjorn woonde samen met zijn vrouw Els Debaere. Hij was papa van twee jonge kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen