Foto: Dirk Verleyen

Meer dan 32.000 bezoekers voor Gentse fantasybeurs FACTS

In Flanders Expo Gent zijn het voorbije weekend ruim 32.000 fans afgezakt naar FACTS, een indoor popcultuurfestival. Dat zegt de organisatie, die tevreden is met dat aantal.

Verklede bezoekers namen deel aan activiteiten, shows en workshops over films, series, games en popcultuur. Ze kwamen langs om enkele wereldsterren te zien of om foto's te maken in filmsets. Er waren ook meer dan 400 gespecialiseerde verkoopstanden.

Bekijk: van pokéballs over prinsessen tot gevechten met lichtzwaarden, het passeerde allemaal de revue op FACTS

Videospeler inladen...

Zaterdagochtend begon de beurs met een valse noot, want het personeel van vervoersmaatschappij De Lijn legde spontaan het werk neer in Gent. Daardoor konden verschillende bezoekers van de fantasybeurs niet met de bus of de tram naar Flanders Expo.

De organisatie besliste dan maar om pendelbussen in te leggen. Er reden vier bussen heen en weer tussen Flanders Expo en het treinstation Gent-Sint-Pieters. "In totaal hebben we op zaterdag 6.000 ritten kunnen regelen", zegt eventmanager Anthony Audenaerd. "Dit weekend was een toonbeeld van hoe positief de FACTS-community wel is."

Café Het Tonneke

FACTS werd in 1993 opgestart als een kleine bijeenkomst van gelijkgestemden in café Het Tonneke in Gent. Het groeide de voorbije decennia uit tot een echte comic con naar Amerikaans voorbeeld. De zogenaamde comic cons zijn een hoogmis van de popcultuur. Tienduizenden bezoekers vinden ondertussen tweemaal per jaar hun weg naar Flanders Expo.

De 40ste editie vindt plaats op 2 en 3 november in Flanders Expo in Gent.

Meest gelezen