Cédric (46) krijgt een parkeerboete van 80 euro uit Gent in de bus ... terwijl hij die dag in Henegouwen aan het werk was

De nummerplaat waarvoor Cédric een boete kreeg, bleek die van zijn ‘youngtimer’ Citroën Saxo VTS te zijn. “Die ben ik volledig aan het opknappen, maar die rijdt dus nog niet.”© IF

Gent/Henegouwen -

Cédric (46) uit Henegouwen kreeg vorige maand een parkeerboete van 80 euro van Stad Gent in de brievenbus. De man keek verbaasd op, want die dag was hij thuis aan het werk. “Ik heb veel stress gehad.”

Simon Dekaezemaker

“Ik dacht eerst dat iemand mijn nummerplaat gestolen had.” Henegouwer Cédric (46) lacht als hij telefonisch zijn verhaal doet. Op 25 maart kreeg de man uit de buurt van Bergen plots een brief van Stad Gent in zijn brievenbus. De man scheurde die open en keek verbaasd op.

De Henegouwer moest 80 euro betalen omdat hij op 8 maart in de buurt van de Hubert Frère-Orbanlaan verkeerd geparkeerd zou hebben. “Kan niet”, dacht Cédric resoluut. “Ik was twee jaar geleden voor het laatst in Gent, tijdens de Gentse Feesten.” (Lees verder onder de foto)

De bewuste boete.© IF

Hulpformulier

Die bewuste dag was Cédric ook thuis in Henegouwen aan het werk. “Ik kon dat zelfs bewijzen via de geschiedenis van mijn Google Maps. Dus néé, ik kon die dag gewoonweg niet in Gent zijn geweest. Daarom ben ik dit wat verder beginnen onderzoeken.”

De nummerplaat bleek die van zijn ‘youngtimer’ Citroën Saxo VTS te zijn. “Die ben ik volledig aan het opknappen, maar die rijdt dus nog niet. En als ik dat toch zou doen, zou dat heel dom zijn. Want de wagen is voorlopig niet verzekerd, dus daarmee ga ik niet de baan op.”

De man besloot via een hulpformulier contact op te nemen met Stad Gent. “Ja, wat kon ik anders doen. Ik hoopte zo snel duidelijkheid te krijgen en vooral die boete te kunnen aanvechten. Want 80 euro is natuurlijk veel geld als je niets fout hebt gedaan.”

Stress

De dagen verstreken en de uiterste betaaldatum van 10 april kwam in zicht. “Ik controleerde elke dag mijn e-mail, maar kreeg niets binnen. Daarom besliste ik om telefonisch contact op te nemen. Het bleek om een fout te gaan. Even later kreeg ik ook een bevestiging via mail.”

Toen Cédric dat nieuws kreeg, haalde hij opgelucht adem. “Een kennis had hetzelfde voor in Vilvoorde. Ook hij kreeg toen onterecht een boete en is hij zelfs voor een rechter moeten verschijnen. Dat wou ik absoluut vermijden, dus ja, ik heb wel stress gehad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen