38 opeengepakte transmigranten op een rubberboot in volle zee, na hun vertrek in Koksijde zondagochtend. Korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm: "Volgens de Britse inlichtingendiensten zullen er alleen maar meer de oversteek wagen vanuit België.”
Volledig scherm
PREMIUM
38 opeengepakte transmigranten op een rubberboot in volle zee, na hun vertrek in Koksijde zondagochtend. Korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm: "Volgens de Britse inlichtingendiensten zullen er alleen maar meer de oversteek wagen vanuit België.” © Politie / BELGA

Korpschef nadat 38 transmigranten op rubberboot politiebevelen negeren: “Moeten er écht eerst doden vallen?”

“Dit is een zoveelste bewijs: het wordt alleen maar erger.” De West-Vlaamse korpschef Nicholas Paelinck slaat alarm nu afgelopen weekend 38 transmigranten op een rubberboot de gevaarlijke oversteek van de Belgische kust naar Engeland weigerden te staken. Bijna gelijktijdig pakte zijn politie 15 transmigranten op in Koksijde. Waarom kiezen ze precies voor de Belgische kust en vanwaar plots zo veel incidenten? “Met het mooie weer moet de piek van de oversteken nog komen.”

35 reacties

  • Leonarda Van Opbroecke

    3 weken geleden
    Ngo's brengen ze naar de EU voor een veilige oversteek en de Belgische kustwacht helpt ze dan met een 2e oversteek voor hun veiligheid?
  • emi de graeve

    3 weken geleden
    begin van het einde : machteloosheid
  • luc De Vriese

    3 weken geleden
    Moesten naar Frankrijk gesleept worden, en zeker niet naar het UK. Als men de boot naar het UK sleept helpt men eigenlijk de illegalen hun doel te bereiken.
  • René Lodeweyckx

    3 weken geleden
    En de zeevaartpolitie? Zeewaardigheid van het schip,vaarbewijs,veiligheidscertificaat,veiligheidsvoorschrift? Registratie nummer van het vaartuig? Aantal toegestane passagiers?enz.’’’’
  • Hans Loyaerts

    3 weken geleden
    Op het VTM-nieuws werd letterlijk gezegd dat het bootje niet in problemen zat, en dat de opvarenden geen hulp vroegen. Waarom werd er dan door de kustwacht, de politie en hulpdiensten uitgerukt ? Deze mensen kozen tochzelf om de oversteek naar het VK te maken.