Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Abortuskwestie blijft federale regering verdelen: “Als we dit doen dan is dit het einde van Vivaldi”

PolitiekHet verlengen van de abortustermijn van 12 naar 18 weken blijft de federale Vivaldi-regering diep verdelen. Zaterdagmiddag haalden vicepremiers Petra De Sutter (Groen) en Frank Vandenbroucke (Vooruit) tijdens een politiek debat zwaar uit naar hun eigen coalitiepartner CD&V. “Wij voelen ons gegijzeld door CD&V”, sneerde De Sutter. Komt er ooit nog schot in de abortuszaak?

125 reacties

  • oswald billiet

    4 weken geleden
    Zo werkt dat niet in dit land. Eerst moet daar over breel en lang gepalaverd worden over iets dat zeker zal gestemd worden. De tenoren van de ethiek laten zo'n kans nooit voorbijgaan om zich te laten horen. De kwestie had eigenlijk al moeten gestemd worden en daar zou er vandaag geen haan meer over kraaien. Maar dat is te simpel alhier.
  • Alex Jonckers

    4 weken geleden
    Deze kwestie is zo delicaat, dat we als mensen niet weten hoe hiermee om te gaan.
  • Marianne Vanden Eynde

    4 weken geleden
    @Werner Vols: het is wel 'de politiek' die de wetten (de wettelijke kaders) maakt, niet 'de ouders' of 'de vrouw'!
  • Leo Mariën

    4 weken geleden
    Waarom is die 18 weken plots zo belangrijk vraag ik mij dan af? En dan net voor de verkiezingen? Zelfs dreigen met het vallen van Vivaldi, alsof ze nog hard aan het werken zouden zijn? Zou het kunnen dat ze er aan de linkerzijde zo een punt van maken omdat dit ook bij de Islam geen probleem is? Islamgeleerden zeggen dat abortus kan tot 120 dagen na de bevruchting! Over abortus is de Islam trouwens liberaler dan het Christendom! Toch allemaal heel toevallig!
  • Christiane Leys

    4 weken geleden
    Laat dit besproken worden tussen dokters, psychiaters en patiënt, waarom moet de regering zich daar mee moeien,? (hebben toch supermensen zitten in regering , kunnen alles, weten alles en behandelen de mensen als schoolgaande jeugd)