Vlaams Belanger Filip Dewinter en de Chinese Spion Changchun Shao.
Volledig scherm
Vlaams Belanger Filip Dewinter en de Chinese Spion Changchun Shao. © REUTERS / VTM NIEUWS

"Vlaams Belang-kopstuk Dewinter loog tegen Vlaams Parlement over samenwerking met Chinese spion”

Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft het Vlaams Parlement voorgelogen over de herkomst van een partij mondmaskers. Dat blijkt uit onderzoek van Humo en Apache. De brief die hij in januari gebruikte om zichzelf vrij te pleiten, is afkomstig van de Chinese spion Changchun Shao waarmee hij wel degelijk heeft samengewerkt. Met deze zaak komt Dewinter opnieuw in de verlegenheid.

42 reacties

  • Chris Ddemeulenaere

    3 weken geleden
    We moeten de leugens van Dewinter niet goedpraten omdat iedere politieker wel eens zou liegen. Iedere politieker moet rekenschap leveren als hij liegt. Als dit deontologisch onaanvaardbaar is, dan moet hij opstappen, en dat geldt voor alle politiekers. Dewinter moet de eer aan zichzelf houden anders is het VB hypocriet.
  • Liliane Vervliet

    3 weken geleden
    Oei,gaan we elke politieker die liegt of de waarheid verzwijgt buiten kieperen ? Wie gaat er ons land dan besturen?
  • Anke meers

    3 weken geleden
    In plaats van te schieten was het missch eerder angewezen dat degenen die aan de macht waren, al jaren, ervoor hadden gezorgd dat hun kiezers niet naar het VB zouden overlopen. Ik ben niet voor VB, maar : zorg met uw beleid voor kiezers, en niet met neerhalen van een ander, daar gaat niemand iets aan hebben en het is ferm zielig.
  • Marc Van der Vloedt

    3 weken geleden
    In de loges van hun leugenpaleis en leugenparadijs zijn ze allen één. Hun zakken vol (met zichzelf toebedeelde premies, bonussen en privileges) en de zakken van het (werk)volk (en middenklasse) leeggeschut. Zelfs het "democratisch" steek- en luisterspel is van een dramatisch (links/rechts , zwart/wit en lach/traan) niveau.
  • Louis Momme

    3 weken geleden
    Volgens de Vlaamse Groen-fractieleider Schauvliege moet de onderste steen alleen maar naar boven komen om het Vlaams Belang zo veel mogelijk te schaden. Of die onderste steen dan de waarheid is maakt niets uit.