Direct naar artikelinhoud
Update

Sterke Bart Aernouts pakt zege in prestigieuze Ironman Lanzarote

Sterke Bart Aernouts pakt zege in prestigieuze Ironman Lanzarote

Bart Aernouts heeft zaterdag met groots machtsvertoon de prestigieuze Ironman triatlon van Lanzarote op zijn naam geschreven. De voormalige duatlonwereldkampioen boekte zijn tweede zege op het Ironman-circuit, in 2014 zegevierde hij in Nice.

De 32-jarige triatleet van het BMC-Etixx Pro Triathlon Team finishte na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen in 8 uur, 34 minuten en 13 seconden en had aan de aankomst een ruime voorsprong op de concurrentie. De tweede plaats was voor de Italiaan Alessandro Degasperi, de winnaar van 2015 had ruim negen minuten achterstand op Aernouts (8u43:23). Aernouts kwam net voor halfweg het fietsparcours aan de leiding, waarna hij zijn koppositie niet meer afstond.

Voor Aernouts, medio april nog zesde in de Internationale triatlon van het Franse Cannes, was de Ironman van Lanzarote zijn eerste belangrijke afspraak van het seizoen.

"Ik ben echt overgelukkig na deze overwinning, hier winnen blijft iets heel speciaal", zei Aernouts na afloop. Door de zege is de triatleet ook zeker van deelname aan de Ironman van Hawaï, waar hij vorig jaar achtste werd.

"Normaal maak ik het verschil in het loopgedeelte. Maar vandaag heb ik, net als in Nice, bewezen dat ik ook over goede fietsbenen beschik op moeilijke parcoursen. Ik heb op mijn eigen wedstrijd gefocust en niet op mijn concurrenten gelet. Ik wist waaraan ik me moest verwachten vandaag, maar de hitte was toch een extra moeilijkheid tijdens de marathon", analyseerde Aernouts zijn wedstrijd. "Ik wist dat ik heel de tijd ongeveer zeven minuten voorsprong had na het fietsen. Maar ik geraakte precies niet in mijn comfortzone, ik kon niet meer ontspannen lopen. Maar ik had over het algemeen echt een goede dag vandaag", besloot Aernouts.

Bij de vrouwen had Alexandra Tondeur pech. Onze landgenote, in 2016 tweede in Lanzarote, was zesde na het zwemonderdeel. Bij het fietsen klom ze op naar de vierde plaats. Maar twee lekke banden zorgden er uiteindelijk voor dat ze moest opgeven.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...