Een vrouw vertelt aan de telefoon over de dood van een familielid zondag in de regio van Charkiv.
Volledig scherm
Een vrouw vertelt aan de telefoon over de dood van een familielid zondag in de regio van Charkiv. © REUTERS

LIVE OEKRAÏNE. Meerdere doden bij bombardement op recreatiezone in Charkiv: “Russen namen dezelfde plek als doelwit 20 minuten na aankomst van hulpverleners”

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. Zondag vielen bij Russische bombardementen in de regio van Charkiv zeker tien doden. Er vielen ook nog 25 gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

533 reacties

  • Maarten Cambré

    6 minuten geleden
    Doelbewust hulpverleners viseren is zowat het allerlaagste wat men kan doen in een oorlog. Crapuleus. En het is niet de eerste keer dat de Russen dat lappen.
  • Benoit Goethals

    3 uur geleden
    EU moet beginnen met opbouw united leger. En een offensief leger.
  • Frank Louman

    5 uur geleden
    Als Rusland wint dan pas zal de miserie voor de rest van wereld beginnen. De stekker moet nu uit de Russische agressie getrokken worden. 2014 was al een grote fout. Die mogen we niet meer maken.
  • willy staes

    6 uur geleden
    Zelensky onderhandel aub, Putin zal nooit stoppen tenzij er bij onderhandelingen een akkoord komt zonder gezichtsverlies voor hem . Dan zal Oekraïne maar eerst kunnen beginnen met wederopbouw .
  • Luc Colpaert

    8 uur geleden
    Als krakers je huis binnenvallen en in enkele kamers gaan wonen, ga je dan onderhandelen over een recht die ze zich toe-eigenen over iets dat nie van hen is?