Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, Simon Mignolet en Pro League-voorzitter Bart De Smet.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem, Simon Mignolet en Pro League-voorzitter Bart De Smet. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

DEBAT. Drie experts over de rol van de overheid in het voetbal: “Stadions en jeugdopleiding, dáár hebben we nood aan”

Het voetbal vroeg deze week om een ‘sociaal contract’ met de overheid. Eén van de pijlers daarin: een langetermijnvisie op de overheidssteun. Hoe zat dat weer met de (para)fiscale regels voor de sport, en hoe moet het verder? Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V), spelersvakbondsvertegenwoordiger Simon Mignolet (Club Brugge) en Pro League-voorzitter Bart De Smet bepleiten hun zaak.

21 reacties

  • dirk de bondt

    3 weken geleden
    Motorcross fans vragen 1 parcour perprovincie topsport
  • Bertin Vermeulen

    3 weken geleden
    Belastingen betalen zoals iedereen, zowel spelers als clubs. Geen voorkeursbehandeling door overheid van voetbalclubs. En alle kosten bij risicowedstrijden voor rekening van de betrokken clubs.
  • Sara Bakar

    3 weken geleden
    Belangrijk punt ook:geen discriminatie tussen mannen en vrouwen:zie vb Aalst-situatie!!
  • Marnix-Nancy Steenbeke-Van Wijnsberge

    3 weken geleden
    belasting betalen zoals iedereen, investeren in eigen jeugd en toezien dat buitenlandse jeugdspelers echte sportieve meerwaarde hebben alvorens eigen jeugd uit te sluiten.Ben overtuigd dat veel jonge spelers graag profvoetballer zouden zijn aan aanvaardbaar loon met dezelfde belastingsdruk.Terug naar liefde voor de sport en niet voetballen om snel rijk te worden. Denk dat er veel andere spelers aan de oppervlakte zouden komen.
  • Jean Donny

    3 weken geleden
    Zolang ze niet teren op de belastingbetaler en zelf hun belastingen normaal maar betalen is alles open.