© HBvL

Genkenaar krijgt 24 maanden voor schoten op logé

Een man uit Genk werd woensdag veroordeeld tot 24 maanden cel en een geldboete van 600 euro voor slagen en verwondingen met voorbedachten rade. De man schoot zijn logé in de enkel omdat hij hem ervan verdacht ’s nachts met zijn drugs geknoeid te hebben.

Shauni Deferm

Op 10 oktober vorig jaar kreeg de politie Midlim verschillende oproepen van buurtbewoners die melding maakte dat er een gewapende man op straat liep. Niet veel later strompelde het slachtoffer, dat dakloos was en een slaapplaats aangeboden kreeg door de dader, met een schotwonde in zijn enkel het politiekantoor binnen.

De beklaagde beweerde dat het slachtoffer ongewild heroïne in zijn drankje had vermengd. Tijdens de discussie die daarop volgde, zou de man per ongeluk een kogel door de enkel van het slachtoffer gejaagd hebben.

Drank en drugs

Een versie van de feiten die volledig wordt ontkend door de tegenpartij, zo bleek. “Die man was paranoia door drank en drugs. Hij verdacht mijn cliënt ervan ’s nachts van alles te hebben uitgestoken. Hij moest in zijn ondergoed naar beneden gaan. Daar vuurde de beklaagde vier kogels af, waarvan eentje in de enkel van mijn cliënt.”

Ook de procureur volgt dit relaas van de feiten. “Nadat de dader het slachtoffer raakte en de zetel vol bloed hing, is hij nog eens naar de keuken gegaan om zijn wapen te herladen. Het slachtoffer is uiteindelijk kunnen vluchten.” De man krijgt een provisionele schadevergoeding van 1.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer