© MARC HERREMANS -VUM

Maasmechelse krijgt flinke strafvermindering voor vergiftigde wafel

Het Antwerpse hof van beroep heeft Melissa V. (20) uit Maasmechelen veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel, omdat ze twee jaar geleden een meisje van haar school probeerde te doden door haar een wafel met white spirit te geven. De jonge vrouw kreeg een flinke strafvermindering, want in eerste aanleg had ze nog zeven jaar effectief gekregen.

De feiten speelden zich af in een school voor buitengewoon onderwijs in Genk. De beklaagde had een minderjarige leerling voor haar kar gespannen door hem te laten geloven dat ze zijn liefje wilde zijn. Ze gaf hem spuiten met daarin white spirit en gaf hem de opdracht om het giftige goedje in wafels te verwerken. De jongeman bakte de lekkernij, maar zonder de white spirit.

De beklaagde gaf op 26 maart 2015 een van de wafels aan het slachtoffer, denkende dat die vergiftigd was. Tot haar verbazing gebeurde er echter niets. Het verhaal over de poging tot vergiftiging begon wel de ronde te doen op school, waarna Melissa V. de schuld in de schoenen van de wafelbakker probeerde te schuiven, door onder meer een vals Facebookprofiel te gebruiken. Ze viel echter door de mand.

Waarom ze het meisje precies wilde vergiftigen, is nog altijd niet duidelijk. De beklaagde heeft nooit een reden voor haar boosheid kunnen geven. Het hof hield bij de strafbepaling rekening met haar nog jonge leeftijd - ze was net achttien toen ze de feiten pleegde - en haar blanco strafblad. Melissa V. moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden, waaronder een contactverbod met het slachtoffer en het volgen van psychosociale begeleiding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer