Belgische studente wilde op gruwelijke wijze wraak nemen op huisbazin

© ss

Een 18-jarige studente is gearresteerd in een huis in Sint-Lambrechts-Woluwe omdat ze van plan was haar huisbazin op gruwelijke wijze te vermoorden. Dat schrijft La Dernière Heure. De arrestatie dateert van april dit jaar, maar raakte pas vandaag bekend.

nadb

Het incident vond plaats in de nacht van 9 op 10 april in een huis in Sint-Lambrechts-Woluwe. De buren van een 68-jarige huisbazin belden de politie omdat ze verontrustende geluiden en geschreeuw hadden gehoord.

De politie ging ter plaatse en werd verwelkomd door de 18-jarige Natasha, die een kamer huurde in het huis van de vrouw. Omdat de agenten onraad roken, gingen ze het gebouw binnen.

Gaskamer

Toen ze de badkamer zagen, wisten ze meteen dat er iets ernstigs aan de hand was. De ruimte was namelijk van de vloer tot aan het plafond bedekt met plastic zeilen. Wanneer ze ook nog een gasfles, een kettingzaag en een vat met tien liter zoutzuur aantroffen, begrepen ze al snel wat er precies aan de hand was.

“De jonge vrouw had de badkamer ingericht als een gaskamer om haar huisbazin te vermoorden”, zegt een gerechtelijke bron. “Ze was waarschijnlijk van plan het lichaam te versnijden en de lichaamsdelen op te lossen in zuur in het bad.”

De politie kon net op tijd tussenkomen en trof de vrouw vastgebonden aan in een kast. Ze had een schedelbreuk, meerdere gebroken vingers en verkeerde in shock.

Wraak

“Twee maanden voor de feiten had de huisbazin al klacht ingediend tegen de huurster omdat ze vermoedde dat zij haar gsm gestolen had”, klinkt het nog. “De vrouw wilde de studente het huis uitzetten. De politie doorzocht het hele kot, maar kon de gsm niet terugvinden. De huurster bleef volhouden dat ze onschuldig was, en begon nadien een diepe wrok te koesteren tegenover haar huisbazin. Ze was in een soort delirium beland, een fantasie van wraakzuchtige moord.”

De studente wordt aangeklaagd voor poging tot moord en zit in de gevangenis in afwachting van haar proces. Volgens haar advocaten komt de tiener uit een goeie familie, maar lijdt ze aan psychiatrische stoornissen. De kans is groot dat ze in de toekomst geïnterneerd zal worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen