© VUM

Is dit de ultieme tip om altijd goed te kunnen slapen?

Iedereen kent het wel: je woelt en tolt in je bed, kijkt ieder half uur naar de klok, telt af hoe lang je nog kan slapen vooraleer je weer uit bed moet… Slapeloze nachten zijn bij velen schering en inslag, zeker wanneer je ouder wordt. Velen grijpen daarbij op latere leeftijd dan ook terug naar slaapmiddelen, maar dat is volgens een onderzoek aan de Amerikaanse Northwestern University in Chicago helemaal niet nodig. Eén simpel trucje kan je helpen om snel in te slapen en een goede nachtrust te beleven.

mige

Volgens neuroloog Jason Ong, die het onderzoek leidde, hebben mensen een veel betere nachtrust wanneer ze een doel hebben om op te staan in de ochtend. Hij deed onderzoek bij 800 personen tussen 60 en 100 jaar en vroeg hen naast hun slaappatroon ook naar hun motivaties in het leven. Volgens Ong waren de onderzoeksresultaten duidelijk: zij die het gevoel hadden het meeste mening aan hun leven te kunnen geven, hadden het minste last van slaapstoornissen zoals slaapapneu.

“Het is vrij simpel om het gebruik van slaapmiddelen terug te dringen: mensen die het gevoel hebben niet goed in hun vel te zitten of niet meteen een doel voor ogen hebben, zouden psychologisch begeleid moeten worden om zowel hun leefkwaliteit als de kwaliteit van hun slaapritme te bevorderen”, aldus Ong.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER