Bob en Bobette begraven de strijdbijl

© gjg

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De rechtszaak die het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) dreigde aan te spannen omtrent de roze Bobette-sleutelhangers die de politie van de zone Geraardsbergen/Lierde verspreidt, is afgewend. Na overleg tussen de lokale politie van Geraardsbergen/Lierde en het BIVV werd besloten om de strijdbijl te begraven.

Jan Lion

Het BIVV, gekend van de BOB-campagne, ging onlangs op de rem staan toen bleek dat er in Geraardsbergen en enkele aanpalende politiezones was gestart met een Bobette-campagne. Die wou vrouwelijke chauffeurs die niet hadden gedronken belonen met een roze Bobette-sleutelhanger. Maar dat vond het BIVV een inbreuk op de merknaam Bob en via een advocatenkantoor liet het BIVV aan politiezonechef Jurgen De Landsheer weten dat de Bobette-actie meteen stopgezet moest worden en dat de resterende sleutelhangers vernietigd moesten worden.

LEES OOK: Commotie rond nieuwe ‘Bobette’-sleutelhanger

Het kwam niet tot een rechtszaak want het BIVV heeft deze week in Geraardsbergen overlegd met korpschef De Landsheer en burgemeesters Guido De Padt (Open VLD) van Geraardsbergen en Jurgen Soetens (CD&V) van Lierde, waar de Bobette-campagne was opgestart. De strijdbijl werd begraven.

Campagne

Na afloop van het gesprek liet De Landsheer weten dat hij alle begrip had voor de reactie van BIVV. “Het was inderdaad beter geweest om vooraf contact met hen op te nemen en hen in te lichten over ons idee. Gezien de kleinschaligheid van de campagne en deels ook door ons uitbundige enthousiasme, deden we dit niet.”

Stef Willems, woordvoerder bij BIVV: “De politie is al jaren partner in het ondersteunen van de BOB-campagne. Uiteraard dragen wij geen oogkleppen en staan we open voor vernieuwende voorstellen. In onze voorbereidende vergaderingen met alle partners voor de volgende bobcampagne, zullen we luisteren naar alle nieuwe voorstellen die de bobcampagne nog sterker kunnen maken.”

Dus krijgt Bobette misschien alsnog een kans, als nevenactie voor de bobcampagne. In elk geval zijn de roze sleutelhangers inmiddels bijna allemaal verdeeld. “De reacties op onze campagne waren overwegend positief. En de sleutelhangers zijn verzamelobjecten geworden”, stelt De Landsheer vast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen