© RR

Verloren trouwring terecht in kringwinkel: "Een doos pralines voor het personeel!"

Bij de Kringwinkel Opnieuw & Co in Kessel is maandag een trouwring weer aan de rechtmatige eigenaar bezorgd. De ring werd in een pashokje gevonden, maar er was een grote zoektocht via sociale media nodig om het koppel op te sporen.

bepr

De namen ‘Elena en Jef’ en de trouwdatum 28 november 2009: dat waren de aanknopingspunten toen het personeel van de kringwinkel een ring vond in één van de pashokjes. “De letters waren moeilijk leesbaar, maar we hebben er de namen nog wel kunnen uit opmaken. We hebben vrijdag dan een bericht gelanceerd via Facebook in de hoop om de eigenaars via die weg te vinden. Het werd tot onze grote verbazing bijna 2.000 keer gedeeld en 100.000 keer bekeken”, legt coördinator Dirk Calander uit.

Liefdesverdriet?

Maar ondanks hulp van vele internetgebruikers uit de hele provincie, bleef het stil. Toen maandagochtend nog niemand de ring was komen ophalen, werd er hier en daar al gefantaseerd in de winkel. “Toch niemand met liefdesverdriet die zijn ring bewust hier heeft achtergelaten?”, klonk het al lachend. Maar dat bleek niet het geval. Jef bood zich maandagmiddag met zijn Elena aan in de vestiging in Kessel. “Ik ben hier vorige week in de winkel geweest, maar ik ben niet in het pashokje geweest. Hoe die ring daar terecht is gekomen, begrijp ik niet goed. Maar ik ben in de eerste plaats heel blij dat de ring gevonden is. Ik ben ook dankbaar dat iedereen hier zo eerlijk is geweest. Daarom heb ik een doos pralines bij om het personeel te bedanken”, zei Jef tegen het aanwezige personeel, alvorens hij snel weer vertrok. Zijn volledige naam en woonplaats zijn niet bekend bij Opnieuw & Co.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER