© AFP

Zverev stunt zich voorbij Federer in Montréal naar zesde titel

De Duitser Alexander Zverev (ATP 8) heeft zondagavond het Masters 1.000 toernooi in Montréal (hardcourt/4.662.300 dollar) op zijn naam geschreven. De 20-jarige Zverev verraste in de finale de 36-jarige Zwitser Roger Federer (ATP 3). Zverev won na één uur en zeven minuten in twee sets (6-3 en 6-4).

belga

In de halve finales maakte Zverev nog een einde aan het sprookje van de 18-jarige Canadese toernooiverrassing Denis Shapovalov (ATP 143). Die had in eigen land een wildcard gekregen en stuntte op de hoofdtabel met zeges tegen Rafael Nadal (ATP 2) en Juan Martin del Potro (ATP 31). Shapovalov blijft wel de jongste speler ooit in de halve finales van een Masters 1.000 toernooi. Federer rekende in de halve eindstrijd in twee sets af met de eveneens verrassende Nederlander Robin Haase (ATP 52).

Voor de Duitser is het zijn zesde ATP-titel. Roger Federer, negentienvoudig grandslamkampioen, blijft in zijn indrukwekkende carrière voorlopig steken op 94 titels.

In de onderlinge duels brengt Zverev door zijn zege de stand op 2-2. Federer had het vorige duel tussen beide mannen, eerder dit jaar op het gras van Halle, gewonnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer