Meisje (13) woont proces bij rond fatale overdosis moeder: “Ik wil weten wat er met mama gebeurd is”

© aft

Een dertienjarig meisje uit Oostkamp kwam gisteren naar de Brugse rechtbank om een schadevergoeding te eisen van drie mannen die terechtstaan voor de fatale overdosis van haar moeder. “Ik wou absoluut horen wat er precies met mijn mama gebeurd is.”

Arne Franck

In de nacht van 7 op 8 oktober vorig jaar bezweek Bruggelinge Cynthia V. (45) aan een overdosis heroïne. Haar levenloze lichaam werd aangetroffen in een appartement in Sint-Andries nadat bewoner Barry D. (32) de hulpdiensten verwittigd had.

De wetsdokter stelde vast dat de vrouw om het leven kwam door een cocktail van heroïne, amfetamines, medicatie en alcohol. Verder onderzoek wees uit dat het slachtoffer eerder die avond samen met Barry D. heroïne gebruikt had in de woning van Bruggeling Glenn V. De fatale dosis drugs had Barry D. aangekocht bij Bruggeling Birger V. (34).

Kerngezond

Birger V. en Barry D. zitten nog steeds in voorhechtenis, terwijl Glenn V. intussen vrijkwam onder voorwaarden. De drie mannen verschenen gisteren voor de Brugse rechtbank waar het openbaar ministerie strenge effectieve straffen vorderde. Volgens advocaat Kris Vincke leerden zijn cliënt Barry D. en slachtoffer Cynthia V. elkaar kennen in de psychiatrie. “Maar mijn cliënt ontkent met klem dat hij die bewuste nacht het fatale shot bij het slachtoffer toediende”, stelde Vincke.

Ook de advocaat van drugsleverancier Birger V. nuanceerde het aandeel van zijn cliënt. “Het staat totaal niet vast dat de drugs die mijn cliënt verschafte tot de dood van het slachtoffer heeft geleid. Ze had immers nog tal van andere middelen in het bloed”, meende advocaat Mathieu Langerock.

Glenn V. waste zijn handen evenzeer in onschuld. “Het slachtoffer was nog kerngezond toen ze die avond met de fiets bij hem vertrok”, aldus advocate Mieke Byttebier.

Weinig antwoorden

De dertienjarige dochter van Cynthia V. offerde woensdag een vakantiedag op om samen met haar papa naar het proces te komen. Het Oostkampse meisje vroeg er een schadevergoeding van 15.000 euro. “Maar de hoofdreden waarom ik naar hier ben gekomen is dat ik absoluut wou horen wat er precies met mijn mama gebeurd is”, vertelde ze na de pleidooien. “Maar veel antwoorden heb ik helaas niet gekregen. Ik had er veel meer van verwacht.”

Dat de verdediging voorwaardelijke straffen vroeg begrijpt het meisje niet. “Ik wil dat ze een zware celstraf krijgen, want ik ben ook voor het leven gestraft. Ik mis mama hard, maar excuses heb ik nooit gekregen.”

De uitspraak volgt op 30 augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen