© WAS

Beerschot Wilrijk bekert verder dankzij Losada na ware thriller met strafschoppen

Beerschot Wilrijk heeft zich verzekerd voor de volgende ronde in de Beker van België na een thriller. Thuis tegen VW Hamme, dat ook in de eerste amateurliga uitkomt, werd het 1-1 na 90 minuten en 3-3 na verlengingen. In de strafschoppenreeks kon de thuisploeg eindelijk afstand nemen: 4-1. Hernan Losada scoorde de drie Kielse doelpunten. In de volgende ronde neemt Beerschot Wilrijk het in eigen huis op tegen Cercle Brugge op vrijdag 26 augustus om 20.30 uur.

jp

De thuisploeg begon erg snedig aan de partij en legde een hoog tempo op. Dat leverde in het openingskwartier twee goede mogelijkheden op. Messoudi snoepte de bal af en kon op doelman De Vroe af gaan maar hij besloot te zwak. Een verre inworp belandde bij Swinkels maar zijn kopbal strandde op de paal.

De bezoekers waren nog niet op de helft van Beerschot-Wilrijk geweest maar bij de eerste mogelijkheid was het wel meteen bijna raak. De Keersmaeker kopte eveneens op het doelhout na hoekschop. De thuisploeg haalde even de voet van het gaspedaal en de passing werd ook wat slordiger maar even over halfweg was er een mooie individuele actie van Geudens. Zijn gekrulde bal ging maar net naast.

Drie minuten later consternatie toen Speltdooren een voorzet trapte. Tot ieders verbazing verdween de bal aan de tweede paal achter Clepkens in doel. Beerschot-Wilrijk ging op zoek naar de gelijkmaker maar Placca besloot in het zijnet. Losada kreeg even later de beste kans van de eerste helft maar trapte van erg dichtbij op doelman De Vroe.

Tweede helft

Na de pauze hetzelfde spelbeeld met Beerschot-Wilrijk dat de reeksgenoten uit Hamme op hun eigen helft drukte. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een mooie kans voor Placca maar doelman De Vroe tikte de bal vanonder de dwarsligger over doel. De aanvalsgolven bleven komen met eerst Swinkels die een bal van de lijn gekeerd zag worden en even later Boulaouali die na een mooie actie met Messoudi over besloot.

Net voor het uur werd Geudens foutief gestopt in het strafschopgebied. Losada zette de strafschop om. Beerschot-Wilrijk bleef de partij domineren maar de kansen bleven nu achterwege. Messoudi en Losada probeerden het met schoten uit de tweede lijn maar doelman De Vroe liet zich niet verrassen. In het slotkwartier stak Hamme de neus nog eens aan het venster en twee minuten voor tijd werd het nog even warm voor het doel van Clepkens. Hij had een knappe parade in huis op een vrije trap van doelpuntenmaker Speltdooren. Zo bleef het gelijk na 90 minuten.

Verlengingen

In de verlengingen was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg maar Maes trapte iets te overhaast voorlangs. Aan de overzijde dook Hamme nog eens op en het toonde zich dodelijk efficiënt want invaller Vergeylen kopte een voorzet vanop links voorbij doelman Clepkens. Beerschot-Wilrijk opnieuw op achtervolgen aangewezen en de gelijkmaker volgde snel. Losada kwam naar binnen vanop links, omspeelde twee verdedigers en krulde de bal buiten het bereik van doelman De Vroe in de verste hoek.

Losada leek in de tweede verlenging voor de bevrijdende treffer te zorgen met een enig mooie plaatsbal in de winkelhaak maar Hamme gaf zich nog niet gewonnen en wat niemand nog verwacht had, gebeurde. De Keersmaeker kopte een hoekschop aan de eerste paal binnen. Beerschot-Wilrijk had te weinig tijd om nog een vierde maal te scoren en dus moesten strafschoppen beslissen over de kwalificatie.

In die strafschoppenreeks bleef Beerschot-Wilrijk foutloos. Bij Hamme kon enkel Speltdooren scoren en zo ging Beerschot-Wilrijk meer dan verdiend door naar de volgende ronde. Op vrijdag 26 augustus ontvangt het in het Olympisch Stadion Cercle Brugge.

Beerschot-Wilrijk: Clepkens, Van Den Bergh, Swinkels, Boulaouali (62’ Maes), Geudens, Placca, Pietermaat, Losada, Messoudi (85’ Pereira), De Jonghe, Schaessens (62’ Ruytinx).

VW Hamme: De Vroe, Vercruysse, Dujardin, Kurtulus, Vanderputte, Impens (111’ Marien), Speltdooren, Deppe (80’ Vergeylen), De Keersmaeker, Romero Gomez, De Kuyper (62’ De Wilde).

Doelpunten: 27’ Speltdooren 0-1, 60’ Losada 1-1 (strafschop), 94’ Vergeylen 1-2, 101’ Losada 2-2, 110’ Losada 3-2, 118’ De Keersmaeker 3-3.

Gele kaarten: 54’ Vanderputte, 83’ Dujardin, 98’ Romero Gomez, 103’ De Keersmaeker..

Strafschoppen: Maes 1-0, Romero Gomez (mist), De Jonghe 2-0, Speltdooren 2-1, Van Den Bergh 3-1, Vanderputte (mist), Placca 4-1.