© Photo News

KU Leuven straft gokken niet langer af

De KU Leuven voert een nieuw systeem in voor meerkeuze-examens. Het feit dat studenten tot nu minpunten kregen bij het aankruisen van een fout antwoord, bracht vaak spanningen met zich mee. De “giscorrectie” was omstreden, omdat veel studenten erdoor niet durfden te gokken en zo kostbare punten misliepen. Dat berichten De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.

Voortaan kunnen studenten aangeven welke antwoorden onjuist zijn en daarvoor punten krijgen. Als ze denken het juiste antwoord te weten, kunnen ze dat aankruisen en een volledig punt verdienen. Als ze het correcte antwoord niet kennen en nog twijfelen tussen twee antwoorden, dan kunnen ze die bolletjes aanvinken en zo toch een deel van de punten krijgen.

“We gaan vanaf dit academiejaar dit examen beschikbaar stellen voor al onze docenten en het gebruik ervan verder bestuderen. Als studenten en professoren positief blijven reageren, dan kunnen we dit op wat langere termijn universiteitsbreed invoeren”, zegt vicerector onderwijs Didier Pollefeyt.

Aan de VUB bestaat de giscorrectie nog in traditionele vorm, alleen aan de UGent is al een volledig nieuwe examenvorm ingevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer