Direct naar artikelinhoud
Politiek

"Homans maakt geen werk van neutraliteit"

Yasmine Kherbache (sp.a) vindt het onbegrijpelijk dat er nog steeds geen algemene richtlijn is voor de neutraliteit binnen de Vlaamse administratie.Beeld Photo News

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) wil dat de leidende ambtenaren zelf beslissen wie ze aanwerven, maar zorgt ondertussen zelf niet voor een eenduidig neutraliteitsbeleid. Homans beschikt immers al sinds 2016 over een nota die ze in een omzendbrief moet omzetten.

Vlaams Parlementslid Yasmine Kherbache (sp.a) vindt het onbegrijpelijk dat Homans de verantwoordelijkheid afschuift op de topambtenaren maar dat er nog steeds geen algemene richtlijn is voor de neutraliteit binnen de Vlaamse administratie. "Het is toch belangrijk dat iedereen weet dat er geen algemeen hoofddoekverbod geldt bij de Vlaamse overheidsdiensten", zegt ze.

Een rondvraag van De Morgen leert dat de meeste diensten geen issue maken van een hoofddoek. "De kwaliteit van de dienstverlening staat voorop en de beste kandidaat krijgt de job. Hoofddoek of niet."

Lees het volledige artikel nu gratis in onze Pluszone, even registreren volstaat.