Hier werd afgelopen weekend de festivalzomer in stijl afgesloten

© Karen Vandenberghe

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

LeffingeLeuren had het afgelopen een belangrijke taak: het festivalseizoen afsluiten met een gezellig dorpsfestival boordevol muziek en beleving. Een recept dat even goed werkt als dat van de befaamde Leffingewafels waar opnieuw een weekend lang voor werd aangeschoven.

Tommy Huygebaert

Oma van om de hoek genoot samen met haar kleinkinderen van de kinderanimatie, straatartiesten entertainden jong en oud en foodies konden onder de kerktoren culinair de wereld om. Er was met ‘Wij, varkensland’ voor het eerst op LeffingeLeuren zelfs plaats voor locatietheater in een oude landbouwschuur, een uitloper van de samenwerking van het festival met Theater aan Zee. Op de verschillende podia bekoorden een pak goede bands de muziekliefhebber zoals gewoonlijk.

10.000 bezoekers

“We blijven natuurlijk in de eerste plaats een muziekfestival,met een eigen keuze aan bands die liefst nog niet overal hebben gestaan in de loop van de zomer”, zegt organisator Johan Vynck. Op de line-up onder andere de comebackkids Millionaire, over een resem te ontdekken (inter)nationale talenten tot thuisspeler Arno Hintjens met zijn groep Tjens Matic waarmee hij heel wat fans naar zijn beginjaren terugbracht.

De muzikale affiche en de gratis animatie wisten volgens Lode Pauwels opnieuw 10.000 mensen te lokken. “Door het mindere weer heeft het festival zich op vrijdag traag op gang getrokken, maar zaterdag en zondag voldeden zeker aan onze verwachtingen. We zijn dan ook heel tevreden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen