© AP

Zoontje (7) ziet zijn hele gezin verongelukken in vulkaan in Italië

Drie leden van een Italiaans gezin zijn om het leven gekomen in een vulkaan tijdens hun vakantie in Napels. De ouders verloren hun elfjarige zoon even uit het oog, met dramatische gevolgen. Dat schrijven Italiaanse media dinsdag.

Guy Stevens

Massimiliano Carrer (45) en zijn vrouw Tiziana Zampella (42) uit Turijn waren met hun zonen van 11 en 7 op vakantie in Napels toen het noodlot zich voltrok. Ze verloren Lorenzo, de oudste van de twee, even uit het oog aan de krater van Solfatara di Pozzuoli.

De elfjarige kon zich niet bedwingen en liep naar een gebied dat verboden was voor bezoekers wegens te gevaarlijk. Er worden immers gassen uitgestoten waar mensen al snel het bewustzijn door verliezen. Dat gebeurde bij Lorenzo ook. Toen zijn ouders hem zagen flauwvallen, schoot eerst de vader ter hulp. Ook hij viel flauw, waarna de moeder hetzelfde lot beschoren was en ze met drie de krater in vielen. Ze overleefden het niet. De zevenjarige zoon zag het allemaal gebeuren en leeft nog.

Brandweermannen haalden de lichamen van de drie toeristen uit de krater. Ze waren drie meter naar beneden gevallen en belandden in heet water.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AP

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER