© Photo News

King Kev! De Bruyne beslist topper tegen Courtois en Hazard met geweldige pegel

Kevin De Bruyne heeft op fenomenale wijze Manchester City de zege bezorgd in de clash tegen Chelsea. Op Stamford Bridge liet de Rode Duivel Thibaut Courtois kansloos na een knappe een-twee met Gabriel Jesus met een fantastische pegel in de rechterhoek.

jefi

Het was Kevin De Bruyne zelf die zijn doelpunt inleidde. Na een knappe een-twee met Gabriel Jesus kreeg de Rode Duivel iets te veel ruimte. En die moet je de spelverdeler van de Citizens niet geven. Met een fantastisch schot in de rechterhoek liet hij Courtois met zijn linker geen schijn van een kans en scoorde hij zijn eerste competitiegoal van dit seizoen.

Het doelpunt van De Bruyne zette de bezoekers op een verdiende voorsprong. Manchester City claimde het meeste balbezit op het veld van Chelsea: 65% tegenover 35% voor de thuisploeg. Maar scoren lukte in de eerste helft niet. Hoewel Gabriel Jesus daar een goede kans toe kreeg.

Chelsea beperkte zich tot afbraakvoetbal en kon amper iets op poten zetten. Ook na de rust waren de beste kansen voor de bezoekers uit Manchester. Maar het was wachten tot de beauty van Kevin De Bruyne vooraleer de ban werd gebroken. Daarna verschalkte Jesus met een volley Courtois, maar Rudiger redde op de lijn.

Door de overwinning komt City naast stadsgenoot ManU aan kop van de Premier League met negentien punten. Chelsea staat na de nederlaag al op zes punten van de ploegen uit Manchester.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal