© Dirk Kerstens

City Pass combineert abonnementen van De Lijn en NMBS

Pendelaars in Antwerpen kunnen voortaan gebruikmaken van de City Pass, dat een netabonnement van De Lijn combineert met een stadsabonnement van de NMBS. De pendelaars kunnen binnen de stedelijke agglomeratie onbeperkt gebruikmaken van trein, tram en bus. De vervoersmaatschappijen willen met deze nieuwe City Pass zoveel mogelijk mensen overtuigen om de auto aan de kant te laten en het openbaar vervoer te nemen.

© Dirk Kerstens

De City Pass werd dinsdag in het station Antwerpen-Centraal voorgesteld aan de pers, in aanwezigheid van federaal minister van Mobiliteit François Bellot, Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts, Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis en toplui van De Lijn en de NMBS.

“We staan allemaal steeds meer in de file”, stak federaal minister Bellot van wal. “Daarom hebben we met de verschillende partijen de handen in elkaar geslagen en dit goedkope en geïntegreerde systeem bedacht. We willen de autobestuurders overtuigen dat ze de auto steeds meer opzij moeten zetten en meer het openbaar vervoer kunnen nemen.”

De City Pass is vooral gericht op pendelaars die in en rond de stad wonen en werken en nu nog met de auto gaan werken. “Vlaanderen wil nog meer investeren in comfort en snelheid”, benadrukte Vlaams minister Weyts. “Daarom hebben we alle mobiliteitsspelers in Antwerpen en Gent bij elkaar gebracht om dit ambitieuze project uit te werken.”

De pendelaars kunnen in Antwerpen met de City Pass gebruikmaken van alle bussen, trams en treinen tussen dertien stations: Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Antwerpen-Zuid, Antwerpen-Luchtbal, Antwerpen Noorderdokken, Ekeren, Hoboken-Polder, Mortsel, Mortsel-Deurnesteenweg, Mortsel-Liersesteenweg, Mortsel Oude-God, Sint-Mariaburg en Zwijndrecht.

De initiatiefnemers maken zich sterk dat de City Pass een oplossing is voor heel veel mensen. “De prijs is erg laagdrempelig en aantrekkelijk, we bieden een ruim grondgebied aan en het aanbod wordt nog uitgebreid”, aldus Bart De Groote, algemeen directeur Marketing & Sales van de NMBS.

TreinTramBus: “Enorm blij”

Reizigersorganisatie TreinTramBus is “enorm blij” met de lancering van de City Pass. “Het is een grote stap vooruit in de Belgische context en draagt bij tot een hoger gebruiksgemak voor de reizigers”, zegt Kees Smilde van TreinTramBus.

In vergelijking met Brussel is de City Pass volgens TreinTramBus duurder. “Ook het grondgebied is kleiner. We hopen dus dat het aanbod en het gebied van de City Pass nog uitgebreid worden”, aldus Smilde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER