Karen De Winkel
Volledig scherm
© Karen De Winkel

Anne Drake leeft met minder afval: "Op een jaar tijd bespaarde ik 5.000 euro op ons huishoudbudget"

DuurzaamLeven met minder afval, hoe doe je dat? Anne Drake begon twee jaar geleden aan de zoektocht en zet ondertussen nog maar twee vuilzakken per jaar aan de deur. Ze deelt haar beste groene tips.

8 reacties

  • Yves De Groote

    7 jaar geleden
    Je broodzak hergebruiken bij de bakker? Verboden om hygiënische redenen.Dat is toch te gek! Met je doosjes naar de slager? Hij zal jou graag zien komen. Zo weinig mogelijk afval? Okee...maar er is nog een verschil tussen zuinig en gierig. En daarna even met het vliegtuig naar Kopenhagen...en je geweten sussen met 4€. Schijnheilig is ook heilig.
  • Anoniem

    7 jaar geleden
    Maar van de energie om warm water te hebben en 't water zelf om de dozen en potjes af te wassen,die kost gaan we niet spreken zeker ,5000 is wel beetje met de haren getrokken en als je zo min mogelijk milieu bewust kattenbak vulling wil kwijt geraken ,wel koop die je kan zeven ,en strooisel kan blijven liggen,kost iets meer maar uiteindelijk goedkoper.
  • Ben Strubbe

    7 jaar geleden
    5.000 euro ? Dat is pakweg 420 euro per maand minder ? Geloof ik niet veel van. En Jan Heyvaerts, wat de kattenbakvulling betreft, dat mag in principe niet naar het containerpark maar hoort thuis bij het restafval.
  • François Defosse

    7 jaar geleden
    De wereldbevolkingsaangroei moet dringend gestopt worden want dat is de echte oorzaak van de vervuiling. 1 miljoen mensen vervuilen minder dan 1 miljard...
  • Jan Heyvaerts

    7 jaar geleden
    @lies: kattenbak vulling kan je kwijt op het containerpark. Ik heb altijd 5 volle zakken waar grind of wit zand heeft in gezeten. Reken op 15 kilo per zak. Bezoek aan containerpark kost mij 2 euro. Om 5 zakken vol te krijgen doe ik makkelijk een half jaar over.